Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Как да се предпазим от зарази

В повечето случаи неприятностите тръгват оттам – стартират се спамове, вируси и други натрапници Стартиране на команда RUNбез ние да искаме това. Обикновено с поставянето на външен носител в системата (флаш памети, мобилни апарати и др. заразени с някакъв натрапник) Windows по подразбиране стартира един файл, който се именова Autorun.inf (всички инсталационни продукти в инсталационния си диск имат такъв файл). Ако създадем и забраним модифицирането на един такъв нулев файл на флашката си ние няма да разнасяме вируси. Как да постъпим, обаче, ако искаме да защитим собствената си системата от подобни набези на чужди устройства? Стартиране на програмата gpeditИдеята е да се забрани на системата да търси и стартира Autorun.inf файла. Пределно лесно е! Стъпките са следните:

  • Вдигаме бутона Start и стартираме Run. Появява се този прозорец. На командния ред пишем gpedit.msc и натискаме Enter.Прозорецът на GPEdit
  • В появилият се прозорец на програмата Group policy развиваме папката Administrative templates. Избираме подпапката System и в дясната част на прозореца, към 25-и ред намираме търсената от нас опция Turn off Autoplay.Включване на опцията от развиващото се меню All drives
  • Стартираме я и се появява следващия диалогов прозорец. Нормално е избран радиобутона Not configured. Това, което трябва да направим е да изберем бутона Enabled и така да разрешим на системата да забранява функциите Autorun и Autoplay.
  • За да сме сигурни, обаче, че от никое устройство присъединено към машината тези функции няма да работят трябва на долния ред от развиващото се меню да се уверим, че е избрана опцията All drives.
Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional