Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

PonyProg V207c (581.7 KB, 844 downloads)
PonyProg 2000 EEPROM програматор

шшшПрофесионален програматор за много видове памети. Автор е Claudio Lanconelli, предлага програмата като Free Software, което означава, че можете да я инсталирате и използвате без заплащане на лиценз. Има прекрасно описание в html формат , което е направено буквално за съвсем начинаещи.
шшшНай-важното е да си изработите интерфейса на програматора. Това е една мъничка платка, която се свързва с програмата през COM или LPT порта на компютъра. Авторът предлага доста схемни решения за този интерфейс, в зависимост от типа памети с които ще работите.
шшшКогато изработите интерфесната си платка, съединявате я с някой от портовете на компютъра. Най-често се използва COM-интерфейса, понеже не се налага прекарване  на 10-12 входни вериги, което го изисква LPT порта. След като включите платката си към порта и стартирате PonyProg 2000 EEPROM програматора отидете на Setup → Interface setup … , за да укажете на програмата с кой порт да комуникира. Ако сте избрали серийния порт за обмен задължително трябва да калибрирате скоростта на обмен на данни през порта. Избирате Setup → Calibration. Следваща стъпка е да си изберете типа памет с която ще работите от менюто Device и започвате работа. Не забравяйте да си правите копия на съдържанието на паметите преди да ги презаписвате.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional