Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Части за лаптопи

Частите са задължително работещи и тествани допълнително. Ако това не е било по силите ми, на страницата ще бъде указано ИЗРИЧНО. Предлагам работоспособни части за компютри и лаптопи втора употреба от дефектирали по някакъв начин машини.

Една от най-често срещаните причини за повреда е лошото охлаждане на машините. Почистването на ламелите на радиаторите от прах и власинки е едно от най-важните неща, които можете да направите. Най-добре това се прави на открито място с въздух под налягане или прахосмукачка, която може освен да смуче и да духа.

Друга често срещана повреда по лаптопите е отлепването на някой от големите чипове. Причинява се или от прегряване, или от механично огъване на дъното. Технологиите на този етап са достигнали една висота, поради което може да  се каже, че много рядко един чип ще спре да работи просто така, от само себе си. Винаги има причина и винаги тя е у нас.

Слабо място е и твърдият диск. Ако той е с въртящ се шпиндел и магнитни глави, ще е прекрасно ако се отнасяте с него много внимателно. Всяко чукване, удар, силна музика, рязко усукване, което приложите върху него по някакъв начин се отразява неблагоприятно върху качеството на записите. Причината е, че практически главите буквално летят на разстояние няколко микрона от повърхността на плочите. Всяко допир до тях с такава скорост може да повреди записите и ще се получи „шарене“ на диска. В програмното осигуряване на диска има механизъм, с който дефектирали сектори могат да бъдат пренасочени към резервни, но това не е безкрайно. Когато този ресурс се изчерпи, дискът казва „Довиждане!“.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional