Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Царевица (Zea mays). . . Отглеждането на царевица, наричана още кукуруз, се разрасна в последно време. По време на цъфтежа от листното влагалище се подава влакнестата царевична свила, наричана още „царевична брада“ или „царевични коси“. Те са лековитата част на растението. Времето на цъфтежа се простира от юни до август. Царевичните коси се отрязват преди опрашването и се изсушават бързо на сянка.
. . . Ако ви е нужно изпитано пикочогонно средство, пийте чай от царевичните коси, който наред с това е и ефикасно безвредно средство за отслабване (актуално за многото хора с наднормено тегло в нашето благоденстващо общество). Ако царевичните коси се оставят не съвсем изсъхнали да преседят по-дълго време, те губят пикочогонните си качества и тогава действуват слабително.
. . . При заболяване на пикочните органи с образуване на камъни, при ексудативен перикардит и едеми чаят от царевични коси е също толкова ефикасен, както и при възпаление на бъбреците, катар на пикочния мехур, подагра и ревматизъм. Той може да се използува с успех и против напикавания на деца и възрастни хора, както и при бъбречни колики. При всичките тези заболявания се взима на всеки два до три часа по една пълна супена лъжица от този чай.

Видове приложения и рецепти за царевицата (Zea mays)

  • Приготвяне на чай: Една препълнена чаена лъжичка царевични коси сепапарва с 1/4 литър вода и се оставя малко да покисне. Чаят НЕ се подслажда.
Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional