Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Физиогномика. За челотоЧелото

шшшАко челото, носът и брадата не са с еднакви размери, устойчивостта липсва. Долната част на челото е свързана с обективния свят, а горната – със субективния. Челото има три области: долна, свързана със света на фактите, средна – със света на законите и горна – със света на причините и следствията.
шшшДолната част възприема фактите, средната ги складира, а горната ги организира и класифицира.

шшшКолкото се увеличава интелигентността, толкова по-оформено е челото. Тогава по него се появяват и гънки. Хората с тесни чела са добри изпълнители, а хората с широки – творчески натури. Колкото е по-високо челото, толкова се повишава и интелектуалността. Ако на челото има две успоредни напречни линии, това означава, че индивидът има развита съвест и никога не лъже. Човек, който оставя челото си закрито, по-скоро обира, отколкото дава. Горната крива линия на челото е линията на въображението. Между веждите, в горния край на носа понякога се намират отвесни линии. Едната отвесна линия показва, че човекът е крайно справедлив в дребните работи. Ако линиите са две, означава, че човекът е честен, способен да мисли и да се съсредоточава.

шшшВертикалните бръчки означават енергия, дълбоките бръчки – слаба интелигентност. Чело, прорязано от една подута жила– големи способности. Чело без бръчки – студенини. Хоризонталните линии означават мекота и сърдечност. Волята намалява когато липсват правите линии. Ако челото легне назад, намалява интелигентността. Челото на човека се развива от 30 до 60 години. Височината му показва разработеното поле от ума, а формата – начина по който е работено. В този смисъл правите линии са признак на воля, енергия – на въображение, интуиция и емоционалност. Марс дава праволинейност, а Слънцето – овал. Ако челото има фигури като правоъгълник и трапец, те са свидетелство за обективна и абстрактна мисъл. Ако челото е леко полегнало назад, то доказва творческо въображение, интуиция. Ако горната част на челото е разширена, тогава доминират чистият анализ, логиката.

Паметта се намира в центъра на челото. Ако челото е силно изпъкнало в областта на веждите, то личността има силно развита наблюдателност. Ако е изпъкнало в горната част, и свито навътре в долната, обективният ум и наблюдателността са слаби за сметка на отвлечения ум.

Следователно в горната част на челото са центровете на логиката, интуицията, прозрението, лабораториите за чистите теории, духовните стремежи и отвлечените разсъждения.

Средната част на челото е място на паметта, фактите и събитията, за времето и музиката (в краищата).

В долната част на челото са центровете на наблюдателността, чувството за големина, форма, цвят, ред. Хората с развити надвеждни дъги се интересуват от видимите качества на предметите в природата.

 

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional