Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Физиогномика - ушите.УшитеАкупунктурни точки

. . . При изследване на ухото човек може да се ръководи от своите вътрешни чувства. Красивите уши предполагат добър, благороден и умен човек, но за да изградим възможно най-обективните си представи за ухото, трябва да имаме предвид познанията за очите, челото, носа и лицето.
. . . В горната част на ухото се крие умственият капитал. Средната е свързана със сърцето и дробовете, а долната със стомаха и волята. По-голямото ухо означава повече енергия и възможности. Човекът с големи уши има добре развити чувства. Той е щедър, здрав и обича охолния живот. Когато ухото се удължава надолу, удължава се и животът. Когато се уголемява отгоре, увеличава се духовната сила и чистотата. При разширяване на ухото се увеличава активността и подвижността. Добре развитата кухина във вътрешната част е свързана с музикалността на човека. Хората с по-малки уши са с по-ограничени възможности. Те са по-стиснати.
. . . Широката долна част на ухото означава, че човек е силен физически и че се интересува от ядене и пиене. Ухото на учения човек е по-широко горе и по-тясно долу. Музикалното ухо има добре оформен улей между външната и вътрешната хрущялна гънка. Вътрешните гънки са по-ниски от външната. Разликата между височините е малка. Късата малка долна месеста част на ухото показва слаба физическа енергия и липса на гаранции за дълголетие. Тук е складиран жизненият потенциал. От него зависи щастието на човека.
. . . Човек с хармонично развити три части на ухото е уравновесен и спокоен. Малко хора имат съразмерно ухо. Ако ухото е широко горе, това означава, че той обмисля всичко. Правата линия и тук говори за наличие на воля.
. . . Ако ухото не е добре оформено, а носът е правилен, положението е спасено. Лошото е когато и носът е неправилен. Ако тогава пък ухото е правилно, то изправя носа. Ако горната част на ухото е закръглена, това значи, че човек е щедър. Линията на ухото се подобрява, ако умеем да си представяме, че сме богати и щедри. И слабото разширение от половин милиметър внася промяна в характера на човека. Горната част на ухото трябва да е най-широка, извита, с правилно закръглена линия.
. . . Средната част на ухото е свързана и с вкуса. Прекалено развитата долна част на ухото доказва, че чувствата вземат малко участие в живота на индивида.

  • Продължителността на живота зависи от развитието на една жлеза, която се намира зад ушите на човека. Там има издатина, която трябва да се разтрива и масажира при нужда от повишаване на жизнените сили на организма. Дясното ухо е свързано с настоящето, а лявото – с миналото.
  • От време на време трябва да прекарваме пръстите на ръката си по външната линия на ухото, като отправяме към ума и сърцето си светли и благородни чувства.
  • Хващаме ухото си отдолу и казваме: „Искам да бъда здрав.“ После го хващаме отгоре с думите. „Желая да бъда умен“. Накрая го хващаме в средата и казваме: „Искам да бъда активен и експедитивен в чувствата си!“ Не бива да чакаме по-несъвършените от нас да теглят ушите ни, а сами да работим за усъвършенстването си.
Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional