Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Физиогномика - за очите.Очите

шшшОчите са най-изразителният орган. Те са огледало на човешката душа. Не е случайно, че тук срещаме съвършената геометрична фигура – КРЪГА. А кръгът е от друг свят, както вече знаем, от други измерения.
шшшОчите регулират енергиите на човешкия организъм. Единственото място, през което минава човешкият дух, това са очите. Дясното око има отношение към ума и духовния свят, а лявото към сърцето и физическия свят. Големите очи, когато са с нормална големина и израз, говорят за благородна и разсъдъчна натура. По-затворените очи имат дипломатичните хора. Прекалено отворените очи означават аномалии и неопределени цели в живота. Малките очи означават ограничен ум. Но не бива да забравяме, че за ве­ликите и необикновените хора стандартите не са в сила. Такива личности не гледат света с отворени очи, а съзнателно отвръщат поглед от него, понеже им е познат. Те се вглъбяват в себе си.
шшшПо промените в очите се съди за промените в човешкия организъм.
шшшНад и под мислената хоризонтална плоскост между зениците на човешките очи минават лъчите, които излизат от окото. Ако те минават под плоскостта, човек се движи повече в материята около нас. При разговор с него, той гледа повече към земята. От красивите очи излизат възходящите лъчи на светлината. Очите са свързани и със словото на човека. Ако те са изпъкнали, човек е речовит и словоохотлив. Има силни чувства. Изпъкнали очи имат и веселите хора. Когато очите са хлътнали, това показва, че външните условия са лоши. Ако условията са добри, очите изпъкват. Колкото повече вниманието на човека е отправено към вътрешния му живот, колкото е по-замислен той, толкова по-недостатъчно е снабдяването на окото с кръв. В резултат на това то отслабва. Хората, които се радват на света като деца, имат здрави очи.

 • Острият човешки поглед говори за повече кинетична енергия. Тя трябва да се трансформира чрез самовъзпитание и самоконтрол. Бързото мигане се дължи на голяма нервност, вътрешни смущения и безпокойства. Впечатлителността е с ограничен диапазон, ако очите се приближават до носа. За предпочитане е разстоянието от очите до устата да бъде голямо. То е израз на човешкия характер и на човешката интелигентност.
 • Сините очи имат връзка с невидимия свят. Хората със сини очи са по-студени по характер и имат по-хладни чувства. Сините очи имат нужда от размишления и философстване. Сините очи приемат и вземат. Те се и надяват.
 • Хората със зелени очи са по-любознателни. Те имат повече интереси и са склони към практически занимания.
 • Кафявите и тъмните очи са израз на сърдечност и топлота. Хората с такива очи са пожертвователни и общителни. Те са щедри личности. Черните очи означават мъжествен характер. Малките черни очи, сред гъсти черни вежди значат лукавост, гневлив и коварен характер. Хитрост и злоба означават хлътналите и подвижни очи.
 • Удължените като бадеми очи говорят за хитър ум, лукавство и дипломатичност, особено ако краищата са извити нагоре. Очи, които са скрити под горния клепач, не говорят добре за човека. Злият и остър поглед съчетан с остър нос и тънка права горна устна, разкриват крайно разсъдъчен тип, студен и пресметлив ум, абсолютен контрол над чувствата.
 • Светлите очи са свързани с ума, а тъмните – със стомаха.
 • Знанията и истината са свързани с очите:
 1. твърде тъмните очи – признак за природен ум, но с низши стремежи;
 2. кафяви очи – дълбока и одухотворена мисъл, мекота;
 3. сивозелени очи – практичен ум, широта на ми­сълта;
 4. сини очи – отвлечена мисъл, въображение ­ „Хората със сини очи са деца на природата, те не са изпитвали трудности и противоречия и се страхуват от тях“ (Учителят)
 5. черни очи – смелост, решителност;
 6. тъмни очинечиста душа;
 7. много отворени очивпечатлителност и големи желания. Когато са големи и слабо подвижни ­ беден душевен живот;
 8. изпъкнали очисилни лични чувства;
 • разстоянието от ухото до окото определя силата на мисълта, а от ухото до темето – силата на моралните чувства.

 

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional