Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Физиогномика - косатаКосата

. . . Изобилната, гъста и черна коса е израз на енергия и жизненост. Оголяването на главата е признак на остаряване. Дебелите косми са белег на самостоятелност, предприемчивост, издръжливост. Силно окосмено тяло означава винаги по-груба природа.
. . . Хората с гъста и черна коса са богати. Те са винаги жизнени и енергични. Упоритите и своенравни хора имат по-дебели косми. Меките хора имат мек и тънък косъм.
. . . Какво е косата? Тя е антената, чрез която човек влиза във връзка с космоса, с космическия разум и възвишените души. Опадалата коса води до нещастия в живота. Здравите хора имат хубава коса. 

Къдрокосите са по-своенравни, по-капризни или по-упорити. Те са по-емоционални. Хора с къдрава коса слушат първо чувствата си, а после – ума си, сиреч, първо реагират, а после умуват.

Чорлавите коси са признак за наличие на електричество, което ще рече, че такива хора са по-подви­жни или нервни.
Непокорната и стърчаща коса означава непокорен и неотстъпчив нрав. Оредяването и опадването на косата се дължи на токсични вещества в организма. Друга причина за това може да бъде вътрешното напрежение, както и отсъствието на вода в организма. Добре е косата да се мокри по-често.
Полезно е прекарването на ръцете през косата, особено, ако това се прави съзнателно и с насочена мисъл. Честото ресане също се отразява благоприятно, но за предпочитане е то да се прави с дървен гребен.

 Мисли на Учителя за косата

Косите са антени, чрез които човек се съобщава с невидимия свят. Какъв по-добър чадър искате от косата? Тя пречупва светлината правилно, намалява така силата й, че се възприема безболезнено и безопасно.
Космите на човешката глава представляват антени, чрез които човек приема знания от висшите светове. Като разчесва косата си, човек поставя всяка антена на мястото.
Чрез космите човек се свързва с духовен свят. Ето защо не ги хвърляйте дето попадне. Събирайте ги в плик, а когато отидете на планината, накладете огън и там ги изгорете. Също така събирайте и ноктите си и ги изгорете заедно с космите.
Всяка дисхармония в мислите и чувствата се отразява върху космите. Следователно, от космите ще познаваш хода на твоите мисли у чувства. Носете в джоба си по едно малко гребенче, да можете, макар и по механичен начин, да регулирате своите мисли и чувства. И по 10 пъти на ден да оправяте косата си, не е много.
Някои ме питат защо нося дълга коса. Причината е проста: за здраве. Дългата коса задържа повече електричество и магнетизъм. Като реже косата си, човек се лишава от тая енергия. Аз не одобрявам рязането на косата. Добре е косата да стига на дължина поне до долната част на ухото.
Ако човек е събрал много магнетизъм в себе си, добре е да отреже косата си, това е даже здравословно за него. Късите коси придават повече електричество в организма.
Американците счита за правилно всеки мъж да бъде без мустаци и брада за по-голяма чистота. То е необмислена работа. Като бръснат брадата си, те излагат гърлото си на простуда. Освен това, колкото по-често се бръсне брадата, космите стават по-дебели, от което човек започва да огрубява. Щом природата е създала космите за човека, тя е вложила някакъв смисъл в тях. От нас се изисква да ги регулираме, да знаем как да направляваме своите мисли и чувства.
Ако отправяте често мисълта си към корените на космите, в продължение на една година вие ще постигнете много нещо: космите ви ще се заздравят и ще пораснат. Ако цяла година ядеш коприва, косата ти ще почернее.Яжте повече коприва и спанак за да почерните косата си. Окапването на косата се дължи на безпокойства, страхове, смущения.

 

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional