Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината
Схеми на ATX захранвания
Схеми на ATX захранвания
atxschem.rar
Version: 0.5.5
1.9 MB
2749 Downloads
Още информация...

Схеми на ATX захранвания (1.9 MB, 2749 downloads)
Схеми на компютърни захранвания

шшшВ този PDF файл, направен от братята руснаци, ще намерите 25 електрически схеми на най-популярните компютърни захранвания. Има пояснения за работата на импулсните преобразуватели, общи положения при преобразуването, осцилограми, параметри на най-масово използваните компоненти.
шшшАко нямате алтернатива при неработещо захранване, попрегледайте схемите и се опитайте да се справите. Ако имате възможност да смените веднага захранването подменяйте го и не си губете времето в търсене на повредата. Е, ако се налага само подмяна на раздутите кондензатори – напънете се малко. Подменете ги с аналогични с работно рапрежение 25V и в близките 100 години няма да Ви се наложи да повтаряте подмяната. Никога не забравяйте за капнете 2-3 капки масло на вентилатора.

  • Ако пуснете захранването самостоятелно и вентилаторът само за миг се врътне, това означава, че защитата сработва. Най-вероятно има пробил сдвоен диод. Подменете диода и захранването би трябвало да тръгне. Не забравяйте да проверите дали всички полупроводникови компоненти са здраво прикрепени към радиатора.
  • Ако компютърът работи закратко и после изключва най-вероятно има задръстен с мръсотии вентилатор. Понеже вентилаторът не може да охлажда радиатора, защитата сработва и компа изключва принудително. Внимателно разглобете захранването, демонтирайте вентилатора и му капнете 2-3 капки масло на оста и монтирайте всичко отново.

шшшЕто една примерна схема от файла.

Електрическа схеми на импулсно захранване

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional