Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Студена спойка в ATX захранванешшшТова е ужасът на специалистите по ремонта. Устройството ту работи, ту не работи. На платките с дискретни компоненти студените спойки се откриват по-лесно. Някъде се виждат ясно, другаде се крият докато не разбутате крачетата на елемента. При SMD монтажа откриването на студените спойки е мъчителна работа. Не е невъзможно, но е много трудно. Ако такава спойка е в силовата част, то около нея може да има попрепечена област от стъклотекстолита на платката. Напукана и огрубяла повърхност на спойка Ви гарантира бъдеща разрушена спойка.
шшшНа снимката е показана студена спойка на ATX захранване. Каквото и да включите към този комплект захранващи изводи то няма да работи, понеже ще липсва едното от захранващите напрежение. Затова, ако се усъмните в работоспособността на някое устройство, първо му сменете захранващия кабел и опитайте отново. Това е най-лесния начин.
шшшВ най-лошият случай за студена спойка крачето на компонента ще го откриете подвижно във едно въздушно балонче в иначе добре изглеждаща спойка от страната на спойките. Много трябва да сте амбицирани и наистина да си струва да търсите подобно нещо, за да се натъкнете на подобен уникат. Но, и такива неща се случват понякога.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional