Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Слава СеврюковаЗа Слава Севрюкова

шшшТази необикновена жена е родена е в град Нова Загора. На 16 години се омъжва за белогвардейския емигрант Степан Севрюков. Украинецът от Харков е тежко ранен в крака. Дълго го лекуват в лазарета на обновените бивши турски казарми, намиращ се наблизо до дома на Слава. Милосърдната девойка безвъзмездно се грижи за ранените, включително за бъдещия си съпруг.
шшшСлава знае, че той няма да приеме свръхсетивните й способности, затова тя крие от него ясновидските си занимания. Всички от обкръжението й благоговеят пред нея, а Степан Севрюков нехае. Степан е невъздържан, пияница, страшно ревнив. Слава стоически понася твърдия характер на Степан, понеже има кармична връзка с него. Семейството се мести из страната. Накрая се заселва в столицата, в района на днешния квартал Овча купел.
шшшСлава и Учителят Петър Дънов се познават, контактуват, обменят полезна информация. Учителят я цени, а тя подкрепя благородната му мисия, предупреждава го за трудностите. Двамата често се срещат. Слава е посещавана и от последователите на Дънов – Боян Боев и Любомир Лулчев, таен съветник на цар Борис III.
шшшСлед 9 септември 1944 г. властта е „взета от народа“, а за Слава Севрюкова отново настават тежки години. Никой не е видял зло от нея. Няма основания за репресии от страна на властта. От никого не иска пари. Доволни от изумителните проникновения, „гостите“ скришом пъхат по някое левче под възглавницата й. Слава неведнъж е била предупреждавана от тогавашната милиция „да преустанови съмнителната дейност“. Но все по-често я посещават и членове на дипломатически мисии, посланици, консули. Силно впечатлени, след това довеждат и съпругите си.

шшшСлед 10 ноември 1989 г. най-сетне името й изгрява в родния печат. Дава интервюта, а по Националната телевизия се излъчват два научно-популярни филма за нея. В последната година на земния си път софийската пророчица излиза от сянката на неизвестността. За нея се говори вече открито, но тя никога не се е стремяла към светлината на прожекторите.
шшшНай-популярните книги за феномена Слава Севрюкова са на пловдивския писател-езотерик Христо Нанев. В книги му има много информация – факти, философия, прозрения, исторически обяснения и дори цяла космогония.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional