Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Долната част на стъклото на скенера, под която главата на скенера се калибрира и паркира.Как лесно можем да оправим скенера

Повредата се проявява като продължително тихо чаткане след което извежда съобщение на панела си Scanner error. Принтерът може да печата нормално, но копирането е невъзможно. Повредата е констатирана на многофункционално устройство Samsung SCX4300, но логиката е обща за много типове скенери и би трябвало да важи и за тях.Мястото на четящата линийка на скенерната глава, откъдето се чете изображението, осветено от светодиодната матрица.
Логиката на устройството е проста: изнася четящата глава малко напред и след като се върне очаква да разпознае трите жлеба в бялата контролна ивица под стъклото. На първата снимка е показана тази контролна ивица в долната част на стъклото, под която главата на скенера се калибрира и паркира. Преди време имаше на скенерите микроключета за начално установяване в изходно положение, после ги смениха с оптрони, а сега една такава контролна ивица върши тази работа.

Проблемът се състои в следното: ако четящата глава по някаква причина не може да прочете контролната ивица, скенерът връща съобщение за грешка. Невъзможността обикновено произтича от зацапване на четящата линийка (която е посочена с жълтата стрелка) с миниатюрните оптични отвори или светодиодната лента. Почистват се и проблемът изчезва. Ако това не помогне, то почти сигурно е, че имате пречупен лентов кабел. Ремонтира се, но много трудно. Както и закупуването му.

 

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional