Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Как да си ремонтираме сами рутер Vivacom

Ремонт на Wi-Fi рутер Vivacom

Мястото на изсъхналия кондензатор на Wi-Fi рутера Vivacom

Рутера се казва Pirelli Broadband Solutions  S. p. A. Моделът му е DRG A124G. Важно е да се знаят потребителското име и парола, които са по подразбиране в заводските настройки.

Username: root и Password: warmWLspot

Рутерът забиваше известно време след рестарта му. Затова реших, че повредата му не е фатална и може да се открие причината за забиването му. Установих, че процесора грееше неестествено много. Сложих му радиатор. Нямаше особена промяна. После му инсталирах и малък вентилатор. И това не ми донесе успех. Започнах да проверявам капацитета на електролитните кондензатори. Установих, че един от тях (показания на снимката), без да се е раздул, беше с намален капацитет от 330μF  на 2μF. Това несъмнено се бе отразило и на прилежащия му стабилизатор на напрежение. Той от своя страна атакуваше с многобройни хармоници процесора, който логично повишаваше температурата си.

Решението е елементарно. Подменете въпросния кондензатор с друг. Добре е да се подсигурите с по-голям капацитет или с по-високо пробивно напрежение. Предостатъчно е да сложите 1000μF на 10V. Ако искате скоро да не се занимавате с подобни проблеми, прегледайте и другите кондензатори. Важно е да се знае, че само измерването дава истински резултат. Дефектиралите кондензатори невинаги са с раздути капачки. Когато става въпрос за филтриращи кондензатори, можете да ги заменяте с такива, имащи по-голям капацитет и по-високо работно напрежение.

 

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional