Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Очна мускулатура. . . Проблемите при очите идват най-вече от проблеми с фините мускулни влакна. Те ни помагат да фокусираме окото за близки и далечни предмети, да виждаме правилно точките от линията на една окръжност по всичките й сектори и т.н. Иначе казано, ако тази фина мускулатура не работи правилно, се налага корекция с очила за късогледство, далекогледство или астигматизъм. Компютрите нямат пряко отношение към проблема. Обикновено уврежданията се получават от обездвижването на нежната очна мускулатура, когато по цял ден се взираме в монитора пред нас с очила или без очила. Независимо дали са т.н. специални очила за компютри.
. . . Когато става въпрос за мускулатура, обаче, мъдрите хора знаят, че мускулите могат да бъдат тренирани. Независимо дали става въпрос за очни мускулни влакна или бицепси. Затова и същите мъдри хора ни съветват да правим редовно упражнения на очите, за да съхраним максимално еластичността на очната мускулатура.
. . . Работата се свежда от една страна до въртене на очите в кръг на ъгъл, до който няма чувство за болка. Ако имате под ръка някаква окръжност отдалечете се на известно разстояние и започнете да следвате линията на окръжността бавно и плавно. Не бива да изпитвате болка. Но, ако се получи такава отдръпнете се малко назад, за да намалите ъгъла под който ще виждате всички точки от окръжността. Следвайте линията първо в посока на часовниковата стрелка, после обратно. Правете го много бавно и с много мисъл!
. . . От друга страна можете да тренирате друга група финна мускулатура, която формира фокусирано изображението върху ретината. От тяхната еластичност пък зависи дали можем да виждаме наблизо и надалеч. И когато тази мускулатура има проблем ние слагаме очила за корекция на зрението. Тя също може да бъде тренирана и зрението възстановено. Става лесно. Примерно не виждате близки предмети. Първо с едното око, а после с другото. Затворете едното око е се опитайте да фокусирате предмет на разстояние от 80 см. После друг предмет на 60 см, после друг на 50 см. На 40 см вече линиите ще започнат да се размазват. Ако се напрегнете малко или примигнете  контурите ще се избистрят. Върнете се отново на 80 см БАВНО и повторете всичко още веднъж. И това в продължение на 5-6 минути, примерно. Така с плавни движения и леко усилие ще можете да смалявате минималното фокусно разстояние на 35 см, после на 30 см докато в един момент съвсем оставите очилата си като ненужни.
Вече повече от година разкарвам очилата си в чантата без да ми се е наложило да ги вадя нито веднъж! За още по-сигурно имам уверението на познат офталмолог, който потвърди правилността на тези тренировки. Много е важно да запомните, че тези упражнения изискват много плавност и минимално усилие. При всички положения мислете за това, как увеличеното кръвоснабдяване води да възстановяване на тези фини влакна и възвръщане на тяхната равномерност като влияние върху нашите очни лещи.
. . . Ако пък имате възпалителен процес на лигавицата на клепачите можете да ползвате отвара от лайка, смрадлика или известна още като тетра. За тетрата се знае, че има мощно антисептично действие. Прилага се изключително при заздравяващи рани и резултатът винаги е 100 процентов. Винаги, когато ми се зачерви окото от попаднали в него чужди тела, няколкото капки отвара на тази смрадлика незабавно премахват възпалителния процес. Усещането е като едно изключително ефирно и нежно пощипване. Имайте предвид, че и най-малката инфекция има последствия в човешкия организъм.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional