Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Универсално компютърно захранване за настолна машинашшшСлед продължителна работа на компютър или при постоянно подадено напрежение 220 V към захранващите блокове, филтриращите кондензатори на изходните напрежения обикновено се раздуват и нарушават качеството на филтрацията. Задължително всички трябва да са с равна капачка. Може да е само леко издут, вече спукан или с протекъл електролит. При всички положения е за смяна.  Предлагам Ви 25 схеми на импулсни компютърни захранавния да си изтеглите оттук. Там има и подробна информация за работата и ремонта им. Свалете оттук подробни електрически схеми на импулсни захранванияЗа да проверите дали филтрирането е добро измерете изходните напрежения на обхват ~2V . Извадете блока, разкачете всичко внимателно, включете захранващия кабел и свържете с късо парче кабел зеленият проводник (Power on) с някой от черните. Така принудително пускате устройството и можете да измервате. Задължително трябва да измерите 0 V на променливата съставна на всички изходи спрямо маса. В противен случай е много вероятно да имате кондензатори за смяна.
Раздути кондензаторишшшПодмяната не е толкова проста. Първо трябва да изключите всичко, да извадите платката и да определите кой от тях е за смяна. Обикновено дефектиралите кондензатори имат раздута горна капачка. Тя е леко насечена с някаква форма, за да може да освободи постепенно създаденото в кондензатора налягане. Важно е да знаете, че тези кондензатори филтрират висока честота и се водят като 105°. Истинските такива кондензатори са със сребърен или златен вертикален кант. Трябва да намерите такива с капацитет равен или по-голям. Същото се отнася и да работното напрежение на кондензатора. Ако ще се занимавате професионално вземете си 100 броя по 2 200 µF на 25 V. Практически можете да поемете доживотна гаранция за тях.

шшшНикога не забравяйте преди да сглобите захранването да демонтирате вентилатора и да го почистите и смажете с една-две капки масло. И автомобилно да използвате, няма да сбъркате. Потребителят ще усети първо липсата на ручене от точно този вентилатор.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional