Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Разположение на компонентите за смянашшшИзмерителят на капацитет е много полезен уред за всички, които се занимават с ремонт на съвременни импулсни стройства. На практика те са почти във всяко едно електронно изделие. Много често причина за повредите при тях са невидимите на пръв поглед промени на капацитета на филтриращите кондензатори. Те са по правило с голям капацитет, а някои и с високо напрежение.
шшшТози прибор е повреден при измерване на зареден високоволтов електролитен кондензатор. Изрично е написано непосредствено до буксите да се разредят електролитните кондензатори преди измерване. И въпреки това понякога се случва.
шшш Този прибор има много добра защита от подобни действия. Внимателно подмених компонентите означени на снимката и приборът заработи отново. Резисторът и диодът са защитата за обхвата на електролитните кондензатори, а двата SMD транзистора, които са включени като диоди, защитават входа при измерване на малките стойности. Диодът е обикновен нисковолтов (напр. 1N4148).

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional