Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Видеокарта ATI HD-4670 1 GB. . . Видеокартата от мъничка си работеше перфектно с всички приложения на системата с изключение на игрите. Там картата забиваше на 5-тата минута и блокираше цялата машина.
. . . Нормално е да проверя охлаждането. Имаше едно изолационно парче сложено неестествено между радиатора и графичния контролер. Премахнах го, но нещата не се подобриха. После разгледах захранването. Стори ми се подозрително малък капацитета на филтриращите кондензатори. За тези размери на радиатора, размахът на перките на вентилатора китайците сложили само 820 µF на 2,5 V. Прецених, че са недостатъчни. Реших да удвоя капацитета на кондензаторите и на обратната страна на платката монтирах допълнителни кондензатори от по 1000 µF на 6,3 вместо на 2,5 V. Естествено кондензаторите трябва да са или със сребърен или със златен кант 105°-ови.
. . . И това и сравнително често срещано явление – всичко работи, само дето консумацията е чувствително завишена. И в този случай побългаряването излезе успешно. Видеокартата спря да блокира компа и игрите вече не са проблем за геймърите.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional