Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Адаптер за лаптопКогато адаптерът не работи

шшшЛичи си или по липсата на индикация на самия адаптер или лаптопа не разпознава включения адаптер към него. При измерване на напрежението на изхода на адаптера вместо обичайните 19,6 V има 0 V, а при изключен от мрежата адаптер на изхода се мери късо съединение.Усукан кабел за адаптер на лаптоп
шшшМного е вероятно да има прегрял и окъсил диод от нисковолтовата част на адаптера. Смяната на такъв диод не е чак толкова трудно. По-трудно е отварянето на адаптера. Моята препоръка, обаче, е да не започвате да оглеждате диодите. Насочете се към проверка на самия кабел към лаптопа. Обикновено за марковите зарядни се използва многожилен кабел с оплетка. От многото мотане и усукване тази оплетка много често се изважда от шлауха си и се завърта около другия проводник с което окъсява изходното напрежение. В самия адаптер нищо няма да изгори, понеже той има няколко защити и те го предпазват от дефектиране.
шшшИма по-стари модели захранващи адаптери на Dell, които имат на буксата на адаптера и трети извод. Той служи за комуникация между адаптера и дъното на лаптопа чрез специфичен протокол  Dallas 1wire protocol. Гасненето на индикацията на адаптера при включването му в буксата на лаптопа не означава, че адаптерът е повреден. В повечето случаи се касае до повреда на чип от фамилията Maxim в самия лаптоп. При това този чип изобщо не е лесен за смяна, заради голямата площ, чрез която контактува с дъното.
шшшСамото възстановяване зависи изцяло от Вашите възможности и фантазия. Вие най-добре можете да прецените кое как можете да възстановите. Ти можеш!

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional