Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Как изглежда скъсания накрайник.От многократното огъване тази част на маркуча се скъсва и водата започва да хвърчи навсякъде. Случи се и при мен и аз по навик го смених и захвърлих при другите чакащи ремонт вещи. И тъй като и следващия маркуч след 4-5 годишна служба пък се скъса реших, че има някакъв шанс от двата маркуча да си направя поне един.

Погледнах предишния маркуч и с изненада открих, че той може да се оправи буквално за 40 секунди! Оказа се, че всички части на накрайника се отделят само с помощта на един нож. Двете втулки защипват виновния скъсан гумен шланг. Разделих Демонтирани части на скъсания накрайниквтулките, изрязах скъсаната част от маркуча и го защипах отново между двете втулки. Остана само да навия металната оплетка на маркуча и да набия отново металната втулка. Ако се вгледате внимателно ще забележите, че металната оплетка си има жлеб, който не й позволява да се раздърпва по дължина. И металната втулка го предпазва от това.

На пръв поглед – дребна работа. Един тъкъв маркуч струва 3-4 лева. Аз мисля, че е важно да видиш невидимото, а не веднага да отърчиш до магазина.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional