Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Кутия с акумулатори за винтоверт Когато капацитетът на батерията драстично падне и резервната е на същото положение вече трябва да отворите кутиите на батериите и да видите какво става там. В най-добрия случай може да има един или два елемента от акумулаторния комплект за смяна. Можете от двете батерии да направите една, като замените негодните елементи от едната с добрите от другата. Разпознаването можете да направите лесно. Заредете доколкото е възможно батерията и след това през някакъв товар измерете тока на всеки елемент. Добрите могат да пускат ток до 10-15 ампера при ток накъсо. Естествено, това скъсява малко живота им. Затова си преценете някакъв товар през който да ги мерите.
Подмяната съвсем не е лесна работа. Поради ограничения обем на кутията елементите са разположени плътно и електрическата връзка е с метални ленти с точкова заварка. По-естествено е да нямате такъв апарат. Значи трябва да ги запоите с поялник. Има и елементи, ламарината на които не позволява калаена спойка. Това още повече усложнява нещата.

Кардинално решение на нещата е подмяната на десет от акумулаторчетата с един оловен акумулатор от 12V. Братята китайци отдавна произвеждат такива, активното вещество на които е олово, но киселината е заменена със специален гел. Препоръчително е да оставите в горната част на комплекта два от най-здравите цилиндрични акумулаторчета. Повечето моторчета на винтовертите и техните зарядни устройства с автоматично изключване на заряда са разчетени за 14,4 V. Така електрическите параметри на машинката не се променят.

Постарайте се да използвате възможно по-дебели проводници, понеже токът понякога надминава 5-6 А. Когато избирате 12V-ов акумулатор най-добре е да отидете с кутията на батерията на винтоверта в магазина и на практика да се убедите, че кутията на акумулатора може да се побере в тази на винтоверта. Понякога не достигат някакви милиметри, но с малко желание и нагорещен поялник нещата се наместват.

Обикновено марковите машинки са оборудвани с термодатчик в батерията. Не го пренебрегвайте и го оставете залепен за кутията на самия акумулатор. Предназначението му е при прекалено прегряване да изключи заряда и да предотврати стопяването и повреждането на акумулаторния комплект.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional