Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Как на HP ProLiant са му разменили индикациите на дисковетеРазменена
индикации на дисковете

На този иначе прекрасен сървър HP Proliant DL120G6 (PID 490931) в един момент единият диск светна в червено. Търпяха го известно време докато се разбере кой ще го купи и в един късен следобед решиха да го сменят. Майсторът твърдеше, че може да се смени в движение и няма да навреди на системата. И тогава машината си показа рогата като реагира на смяната със син екран и команда стоп. След кратко мотане проумяхме каква е работата и защо системата HotSwap не показа ефективност.

Когато оставихме системата на един диск, се оказа, че индикациите на двата диска са с разменени места. Това простичко означава, че на левия диск индикаторите са в дясната страна, а на десния диск -в левия слот. Както се вижда от снимката слотът на десния диск е празен, а индикацията му работи, като показва активността на единствения диск, който е в левия слот.

Ако знаете това, бихте могли да си спестите много неприятности. Щом четете това, най-вероятно знаете какво значи спиране и пускане на сървър. Ако обслужва администрация служителите ще почакат малко. Но, ако е в бизнес мрежа – някой ще плаче много.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional