Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

шшшНяколко са факторите, които принуждават системата за охлаждане в един лаптоп да спре да функционира нормално. Ако не се погледне сериозно на тези неща, при всички положения работата отива към подмяна на дъното, в най-добрия случай.
шшш1. Първо тук се задръства с дребни влакънца, които в края на краищата се превръщат в едно сравнително дебело кече, което блокира всякакво охлаждане на ламелите, а оттам и на процесора. Лесно се чисти, като се издуха обратно на посоката на охлаждащата струя. Ако вече е станал дебел слой добре е да се разглоби машината и да се отстрани внимателно този слой от влакна.
шшш2. Обикновено при пускане на марков лаптоп, той трябва да си развърти на максимум обороти за много кратко време вентилатора, след което да го изключи. При повишаване на температурата на радиатора и вентилатора се върти с подходящи обороти. Ако не чуете това развъртане в началото добре е да погледнете за причина. Може турбинката на вентилатора да е блокирала или той да не се управлява изобщо.
шшш3. Няма по-неприятна ситуация от тази да Ви се повреди медната тръбичка. Повредата се състои в изтичане на реагента на този топлоотвод. Много трудно се установява подобна повреда, но пък сравнително лесно се оправя.
шшш4. За големият радиатор все пак е нужен въздушен поток, който да го охлажда. Задължително е при работа с лаптопа да се осигури този поток. На практика това означава, че не бива да работите в леглото, на дивана, където вентилационните отверствия са запушени от меките материи и прегряването на лаптопа е почти сигурно.  Добро решение е да повдигнете на 1-2 сантиметра от повърхността на масата, където работите, задната част на лаптопа, за да увеличите входното отверствие на вентилатора.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional