Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

CRT и TFT монитори. . . Ако адаптерът Ви позволява Interlaced и Noninterlaced режим Ви съветвам никога да не го пипате. Ама никога! Резултатът от бърникането му е остро парене в очите само след 3-минутна работа с компютъра.
. . . Поставянето на оловните или мрежестите екрани пред мониторите бяха само търговски трик. Надеждата на търговците бе, че никой потребител няма да извади Гайгер-Мюлеров брояч, за да установи нивото на гама лъченето от кинескопа на монитора си. Прецизните ми измервания показваха кръгла нула за нивото на гама лъченето от повърхността на стъклото на 19-инчов монитор.

. . . LCD мониторите са най-старите течнокристални монитори, приличащи на огромни допотопни електронни ръчни часовници. Основното при тях е прилагането на поляризационна пластина в комбинация с поляризация на течен кристал. TFT мониторите са следващото поколение на този принцип и разполагат с възможност за цвят. Те формират цвета на пикселите с градиране на пропускането на бяла светлина от една или повече луминисцентни лампи през трите микропрозорчета с червен, зелен и син цвят, които формират този пиксел. Не познавам вредно влияние на тези монитори.

. . . Като стана дума за поляризация на светлината се сещам за друг търговски трик – скъпите слънчеви очила с поляризация на светлината. Виждал съм ги и по 145 лева и по 10 лева. Не се лъжете, не ги купувайте, оставете ги на първенютата да се фукат! Нямат никакво отношение към здравето на очите ни!

. . . Същото се отнася и за жълтите специални очила за компютри. Няма как да влияят, освен ако нямат напълно прозрачно луминифорно покритие с голямо послесветене. Което е невъзможно от нивото на сегашното техническо равнище. Тези „супер специални очила“ са друг търговски трик. На практика тук може да работи единствено самовнушението, че тези очила предпазват от вредното влияние на мониторите. Но, това е вече друга тема.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional