Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Газов котлон Янтра-2Защо „Янтра 2“ изпуска газ

шшшАко газовият котлон не работи и усещате миризма на газ, най-вероятно не сте затворили редуцирвентила на газовата бутилка. За котлоните Янтра-2 това е задължително, понеже най-вероятно съществува технологичен пропуск при изработването на крановете. Естествено, това не е указано в инструкцията по експлоатация.Теч на газ от крановете на газов котлон Янтра-2
шшшНа няколко пъти ми прави впечатление, че когато оставя затворени крановете на котлона, но редуцирвентилът е отворен, остро мирише на газ. Отдадох го на недоброто смесообразуване между пропан-бутана и въздуха след работа. След време започнах да затварям и редуцирвентила и миризмата изчезна. Тогава потърсих причината на изтичане на газ. Достигнах до крановете, за моя най-голяма изненада. При напълно затворени кранове от дюзите продължава да тече едно минимално количество газ. На снимката ясно се виждат мъничките пламъчета на изходните отверствия на двата крана на газовия котлон. Разглобявах го, почиствах го, проверявах точността на затварянето на пропускателните отвори − не успях да открия проблема. Накрая смених целия блок с крановете и въпросът приключи.
шшшАко не искате да се разправяте с търговци и производители просто затваряйте редуцирвентила на газовата бутилка, за да спре изтичането на газ от крановете.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional