Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Изнасяне на вградена web камера

Изводи на USB камера от лаптоп Попадна ми една такава камерка от лаптоп. Беше със изгорели кабели и не изглеждаше способна да работи. Разгледах я внимателно и установих, че има някакъв шанс да я подкарам. Впечатли ме факта, че интерфейсът много приличаше на USB. Оказа се, че 4-ти и 5-ти извод от куплунга са захранващи за масата на изделието 0V. 2-ри и 3-ти са идентично свързани през двойна индуктивност и предположих, че така би трябвало да са в комплектацията на USB интерфейса означавани като Data+ и  Data-. Винаги последователността в този стандарт е следната:

1 2 3 4
Vcc +5V
D-
D+
Vss

1-ви извод остава да бъде захранването от 5V, което е стандартното захранване на всички USB устройства. Моят кабел на камерата така и така беше прегорял и ми оставаше само да подредя изводите и да ги запоя към някакъв USB куплунг.

За моя голяма изненада след като включих така свързаната камера към USB порта на компютъра системата USB Video deviceведнага я разпозна и без никакви драйвери си я конфигурира, инициализира и пусна в действие. Достатъчно е да вдигнете един Windows Explorer и да изберете новопоявилата се икона USB Video device.Когато я изберете, компютърът инициализира камерката и я пуска веднага. Изображението се вижда в дясната страна на прозореца на Windows Explorer. Ако искате да направите снимка от камерката, трябва да излезете от режим видео, като чукнете с мишката просто на друго място. После с десен бутон върху USB Video device избирате от контекстното меню Get picture и след няколко стъпки за формат на снимката, място на запис на файла снимката се появява.

Удоволствието е огромно, повярвайте ми!

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional