Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Закрепване на корпуса на полупроводник към радиаторшшшПодобни повреди се случват обикновено при по-евтините захранвания. Там транзисторите или сдвоените диоди не са добре притиснати към радиаторите. Като резултат полупроводникът не се охлажда достатъчно, прегрява, получава се топлинен пробив във полупроводника. Ако пробивът е обратим след като компонентът изстине, нещата се повтарят. Ако, обаче, пробивът е повредил безвъзвратно полупроводника, ще го измерите като късо съединение.
шшшКогато се опитвате да пуснете ATX захранване, а то само леко се опита да завърти вентилатора, бъдете 99% сигурни, че имате повреден сдвоен диод. В зависимост в каква верига работи може да е повреден или само единия, или и двата. Ако сдвоеният диод работи в симетрична схема, то повредения трябва задължително да бъде заменен с друг. Това се налага, за да не се получат огромни пулсации на изхода и да се товарят филтриращите кондензатори. Ако, обаче двете рамена на сдвоения диод работят в различни кръгове, можете да изолирате пробилия и да добавите друг диод с подходящи параметри на радиатора, като го подвържете с по-дебелички проводници.
шшшОгромно неудобство при масовите захранващи блокове е разположението на компонентите по радиаторите. Дори и да откриете лош контакт между транзистор или сдвоен диод по радиатора, много трудно ще можете да му затегнете винта. Причината е много проста – не можете да бръкнете с отвертка до главата на винта. Понякога този проблем се решава с клещи със закривена човка, но не винаги. Практиката ще Ви научи най-добре.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional