Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Виктор ГребенниковВ. Гребенников – „Мой мир“

След двугодишен труд Гребенников тайно завършва своя гравитоплан – летателен апарат с удивителни характеристики. В режим на покой той изглежда така. Но в работен режим той и пилотът са невидими за хората на земята. Освен това гравитопланът не се нуждае от традиционните за нашите разбирания двигател, горива, смазочни материали, няма крила, перки, безшумен е, лесно развива безопасна скорост около 1500 км/ч, липсват напълно инерционни свойства и т.н. И на вид е много прост – стойка с две ръкохватки на малка сгъваема платформа.

Идеята идва след дългогодишни наблюдения върху интересни свойства на насекомите. За много от тях ние не познаваме механизма. Можем да разсъждаваме единствено върху фактите, с които се сдобиваме. Но, и това невинаги работи. Обикновено нещата, чийто произход не познаваме, са в сферата на художествената фантастика или лудостта. Как ще приемем, например, че водата може да гори? Ама, нали с вода ние гасим огъня; как така тя ще гори?! Или пък, че съществуват извънземни цивилизации! Е, как ще съществуват, като не съм ги виждал? И дядо ми даже не ги е виждал… За прераждането пък изобщо не може да става въпрос. Освен неверието тук идва и яростта на църквата. С много благи думи, но безцеремонно и категорично тя анатемосва и прераждането, и извънземните, и Петър Дънов, и Ванга и т.н.Гравитопланът на Виктор Гребенников

В подобна ситуация се оказва и Виктор Гребенников при опитите си да даде на човечеството идеята за своето откритие. Отговарят му лаконично – „Преписката с Вас е прекратена по нецелесъобразност.“ Той, обаче, не се отказва и продължава да се труди над своя гравитоплан. На този етап неговото творение ни изглежда като несбъдната мечта, но ако попрегледаме написаното между редовете, ще открием смайваща действителност. Този човек е използвал своя гравитоплан около 10 години без никой да знае за това!

Ние се опитваме да пресъздадем неговата идея. Ще е трудно със сигурност, но няма да е невъзможно. Давайте идеи, споделяйте опит! Само така можем да успеем.


 • Към страници от сайта с оригиналното съдържание на книгата „Мой мир“

Глава 5 – 1

Глава 5 – 2

Глава 5 – 3

Глава 5 – 4


 • Интересни връзки и коментари около гравитоплана.

http://smirnovs.info/Ufo/Gravitoplan.htm

http://www.matri-x.ru/energy/polet_2.shtml


[catlist name=mnenie]

 

7 Responses to “Да победиш гравитацията”

 • Трендафил:

  Този гравитолет го е имало в Египет.Знаели са за енергията на бръмбара има го като фрезка.Имали са и акомулатори.Всичко е било познато но по примитивно но е вършило работа.Идеята е сега ние да направим нещо защото времето е малко.Трябва да се обединим със знания,да открием заровеното и да инвестираме в бъдещето.Да спрем да гледаме по единично изкарал малко злато купил Мерцедес с това ли ще те запомнят какво направи за общото с какво ще допринесеш и да се отблагодарил на вселената ,че баща ти не те е изхвърлил на някоя стена и сега нямаше да съществуваш Мерцедес.Срамно е ако наистина мислите така .Трябва да спасим всичко заровено за нас и за идните поколения.По единично няма да се оправим.Има много тайни които не знаете много заклинания дори магии убийства и то в името на златото.Много хора си отидоха други останаха без деца семейства има си чалъм определени хора им е писано да вадят злато.Аз лично съм вадил и знам ,че има много още,но вече не ме интересува а ме интересува историята на всяко имаме защото зад него има човешки съдби неизказано неща.Може да кажете че съм сантиментален,но на мен ми се показа златото значи имам дарбата и пак ще дойде.Който има същите намерения като мен знае със сигурност къде има взимал е по малко без да алчнее иска нещата в България да се оправят по нормалния начин просто да се обади злато има за всички.0884017832 Потомък съм на счетоводителя на четата на Курдоулу действали по северната България и Влашко.Търся и инфо за нея няма нищо писано.

 • Дамян Стелиянов:

  Приятели, радвам се че ви има! Изобретението е наистина гениално просто с максимални свойства! Ето и моята идея :
  Потърсете триизмерната форма вибрираща с 432 херца ! Умножете я, и създайте резонанс с природните трептения, като използвате бобина за създаване на променлив ток. Може и да се получи.
  Желая ви успех!!!

 • admin:

  Зависи от човечеството! Ако сме достатъчно зрели ще го ползваме за транспорт. В другият случай е най-вероятно нещо да се случи и да продължим да чакаме узряването си.

 • Представи си само следното:
  Искаш да отидеш на селото си, което се намира на 12-15 км от града и вместо да хващаш транспорт, се качваш на тази „платформа“. Издигаш се и планираш. След достигане на точката, където е къщата ти в съответното село се спускаш. Толкова. Прибираш си платформата и си вършиш работата. Целия процес ти струва 5-6 мин от ценното ти време. (говорим за скорост от 25 км / мин – примерно, но може и повече…може и по-малко също…)
  При конвенционален метод се оказва, че имаш завои, светофари, смяна на 3 превозни средства, ограничение по време и времето за транспорт е около 01:55 часа в добрия случай + замърсяване на природната среда с изгаряне на около 3-8 л дизел + 2 л. бензин (или минимум 4,6 л. бензин), а с платформата ти излиза около 00:06 часа от твоето лично време.
  Това, което се изплъзва навсякъде от точката на полезрение на четящия е следното:
  „Никъде не са открити ‘изкуствени пълнежи клетка’ или повече магнити. Grebennikov верен на себе си обяснява структурата на устройството, която е описана в „Тайната на пчелните гнезда“, която е публикувана. Ако проявявате интерес, мисля, че по този въпрос – структурата на устройството е много подобен на небалансиран електрокинетичен кондензатор на Thomas Townsend Brown (известен още като – lifter).“
  Важно! Значи всичко е базирано на основата на пчелата „Листорез“ и нейните килийки, където си монтира потомството.
  Технологията за антигравитацията се ползва т.н.конусни вложения. Има един излъчвател, който е около 5 см дебел и в него се оформят на принципа на килийките влагания на други по-малки конусчета, и на други още по-малки конусчета и т.н.
  Използва се и схема за повишаване на напрежението от 4,5V (9V) на 30000-100000V, като се контролира от потенциометърчета и ключета.
  Ще Ви държа в течение в http://www.savchev.org съм направил една секция специално за Гребенников и там подробно ще описвам кое защо и как….
  Всичко най-добро!

  С уважение: Ваш Николай Савчев

 • Bronzy:

  Супер машинка! Точно от това се нуждаем!

 • admin:

  Имал е идея да го направи със стол или някакво кресло с щурвали за управление, но трябвало да се раздели с мобилността на машината си. Вижда се на една негова рисунка.

 • Стефан:

  А дали това повече ще помогне или ще навреди на човечеството?

Leave a Reply

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional