Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Накрайник за бърза връзкаРемонт на бързата връзка

шшшЕдна всепризната полезна вещ в градината ни. Осигурява бързо свързване на маркучите за поливане в различни кръгове и различни комбинации. Върши прекрасна работа! Докато в един слънчев ден не започне да протича. Потърсих причината за този теч. Открих я в износването и стареенето на гумения пръстен.
шшшИдеята по възстановяването е да се навие някаква материя под гумения уплътнител, за да може той да се притиска по-добре до стенита на другия накрайник и да осигурява по-плътно свързване. С нещо остро трябва много внимателно да извадите пръстена от жлеба, както е показано на снимката. Това е и най-важната стъпка от възстановяването на бързата връзка. Ако този пръстен го нараните или скъсате, много ще усложните нещата. За препоръчване е да си намерите някаква изкуствена материя. Извадете от нея един конец. Навийте го в канала на жлеба. Практически трябва да установите колко дебела да е тази подложка в зависимост от износването на гумения уплътнител. След това сложете отново пръстенчето върху навития конец и леко го намажете с машинно масло.Изкуствено удебеляване на гумения уплътнител
шшшСлед всичко това, направено за няколко минути, Вие отново ще имате перфектни бързи връзки в градината си. От време на време си позволявам да капна по капка масло на гумените пръстенчета профилактично, преди да се износили и да се нуждаят от горната процедура. Друго важно за тези връзки е сянката. Някои производители спестяват пластификатори при производството на пластмасовите елементи. Когато такива пластмаси са изложени на пряка слънчева светлина тяхната структура се разрушава, стават лесно чупливи и в края на краищата се разпадат. Затова трябва да ги пазите на сянка, понеже никой производител не описва колко издържливи са изделията му срещу ултравиолетовите лъчи на Слънцето.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional