Изтегли Adobe Flash player
Температура -

Гореща вана с билкова отвара.Лечебната вана

От хиляди години хората са ползвали тази проста каца за изцеление и несравними преживявания. Даже не е необходимо човек да е болен, за да си направи една гореща вана с малко шампанско под звездите. И билките във водата няма да са излишни, даже напротив. Мъдрите хора се грижат за здравето си преди то да ги е напуснало.

Идеята е да излезем от бетона и в по-голяма степен да бъдем в природата. Лечението в някои случаи е задължително с вода и билкови отвари. Мария Требен съветва да се правят билкови бани на половината или на цялото тяло за конкретен случай. Дългогодишната й практика показва, че чрез кожата се получава най-бърза усвояемост на активните лековити вещества на билките. Вероятно е права, като се има предвид общата площ на човешката кожа.

Не е толкова трудно да се изработи такава вана. Ако имате здрава стара подобна каца, можете да я отремонтирате, доколкото е възможно, да я задъните след това, да я почистите после да й сложите някакво защитно покритие като боя, лак или каквото се сетите.

Ако не ви се занимава или нямате под ръка подобно съоръжение можете да си закупите такова примерно оттук. Предлагат се изработки с различни диаметри, различна височина, от различен дървен материал (има и екзотични предложения), можете да си поръчате и модел с помпа, дюзи за активен масаж, ефектно подводно осветление, Bluetooth усилвател 2х30W за любимата Ви музика и каквото още Ви дойде наум.

Как се работи с такова нещо. Зад дървената оградка във ваната има малка печка за дърва. След обед я запалвате, разбърквате водата да се уеднакви температурата, добавяте отварата от билките, която предварително сте подготвили, купувате си нещо приятно и леко за пиене и като се покаже звездния небосвод си слагате банските, палите свещите и всички се разполагате във ваната на сладка раздумка. Важно е основната тема да бъде нещо около полезността от такава билкова вана, връзката ни с природата през билките, важността им за нашата крехка материя и чуплив дух. Ако постигнете и това условие, Ви гарантирам, че ефекта ще е троен!

Все пак трябва да прецените колко гореща трябва да е водата и колко дълго ще се заседявате в нея. Особено, ако имате високо кръвно, не прекалявайте.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional