Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Гореща вана с билкова отвара.Лечебната вана

От хиляди години хората са ползвали тази проста каца за изцеление и несравними преживявания. Даже не е необходимо човек да е болен, за да си направи една гореща вана с малко шампанско под звездите. И билките във водата няма да са излишни, даже напротив. Мъдрите хора се грижат за здравето си преди то да ги е напуснало.

В Алпите предлагат джакузи на открито през зимата. Това си е атракция и няма съмнение, че повечето от нас бихме искали да усетим това преживяване.

Идеята е да избягаме от бетона и в по-голяма степен да бъдем в природата. Лечението в някои случаи е задължително с вода и билкови отвари. Мария Требен съветва да се правят билкови бани на половината или на цялото тяло за конкретен случай. Дългогодишната й практика показва, че чрез кожата се получава най-бърза усвояемост на активните лековити вещества на билките. Вероятно е права, като се има предвид общата площ на човешката кожа.

Не е толкова трудно да се изработи такава вана. Ако имате здрава стара подобна каца, можете да я отремонтирате, доколкото е възможно, да я задъните след това, да я почистите, a после да й сложите някакво защитно покритие като боя, лак или каквото се сетите. Тоест, да я превърнете в дървено градинско джакузи.

Ако не ви се занимава или нямате под ръка подобно съоръжение можете да си закупите такова примерно оттук. Предлагат се изработки с различни диаметри, различна височина, от различен дървен материал като: северен смърч, европейска лиственица и червен кедър; можете да си поръчате и модел с помпа, дюзи за активен масаж, ефектно подводно осветление, Bluetooth усилвател 2х30W за любимата Ви музика и каквото още Ви дойде наум. И цените са достъпни, според мен.

Как се работи с такова нещо. Зад дървената оградка във ваната има малка печка за дърва или нещо друго, което ще ви затопли водата. След обед я запалвате, разбърквате водата да се уеднакви температурата, добавяте отварата от билките, която предварително сте подготвили, купувате си нещо приятно и леко за пиене и като се покаже звездния небосвод си слагате банските, палите свещите и всички се разполагате във ваната на сладка раздумка. Важно е основната тема да бъде нещо около полезността от такава билкова вана, връзката ни с природата през билките, важността им за нашата крехка материя и чуплив дух. Ако постигнете и това условие, Ви гарантирам, че ефекта ще е троен!

Все пак трябва да прецените колко гореща трябва да е водата и колко дълго ще се заседявате в нея. Особено, ако имате високо кръвно, не прекалявайте.

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional