Изтегли Adobe Flash player
Температура -
Дървени джакузита за градината

Немили-недраги навсякъде.

Български тълковен речник: бежанец – Човек, който е напуснал родното си място поради преследване, войни, размирици и др. обстоятелства.

2015 година се закичихме с един срамен знак. Набързо наритахме едни живи хора, изпаднали в беда. Нашите деди биха ни заплюли.  Нашите предци не постъпиха по този начин, понеже съзнаваха цената на човешкия живот. Затова през Втората световна война нито един евреин от България не напусна страната, за да бъде направен на сапун в концентрационните лагери. Затова сега цял един народ ни почита и уважава. По цял свят евреите разнасят преклонението си пред българите. Сега в Сирия се разнася отвращението от българите. В текста на листовките разпространявани в Сирия са изброени предпочитаните страни с добър социален статут – Германия, Австрия и т. н. Указан е, обаче, и списък на страни, които трябва да бъдат заобикаляни. И там в първите места е нашата България.

Най-бързо топящата нация сме. Изчезваме с най-голяма скорост в света. Гърците са се увеличили с 3 милиона, румънците са повече вече с 12 милиона души. Ние сме се намалили с 3 милиона и сме на нивото от 1947 година. Как се създава един българин? Взимаме химикала и смятаме! От събирането на двама души в семейство до първата вноска на данъка към държавата от тяхното дете, хазната ни ще инвестира около 11 000 лева за 20-тина години. При условие, че детето не избяга в чужбина, разбира се. А когато онези двамата откажат да създават деца, държавата няма как да ги задължи. Защо тогава държавата така лесно се отказва от идващите от Сирия готови, отгледани живи хора? Нашите политици се ръководят от чувства и това го виждаме в парламента. А трябва да седнат и да вземат онзи химикал и да смятат къде е изгодата на България. Повече работещи хора ще генерират, естествено, по-голям БВП. Оттам трябва да започнат сметките!

Страхът от бежанците. Кой идиот започна първи да тръби колко са опасни бежанците? А на медиите само това им трябваше. Започнаха се едни думички, едни сценарии, едни проекти, едни заграждения… Много, много безсмислени неща. А смисленото е много просто – отново онзи химикал. Вземат го политиците и започват: какво искат бежанците и какво искаме ние. Те казват: искаме сигурност, образование, работа, домашен уют. Нашата държава иска здрава работна ръка, спазване на законите на републиката,  отказ от всякакви форми на радикален ислям?. Не виждам нещо страшно в това да работят, да живеят честно и да си плащат данъците навреме. Плачем за онези, които избягаха от България, а отблъскваме тези, които биха искали да станат българи. Да, в нашият мозък това наистина е страшно.

Ние в парламента имаме сега друга работа… Занимават се политиците с „къде по-важни неща“. Защо решиха, че бодливата тел ще спре бежанците? Глупаво е само да си го помислиш! Просташко е и да налееш милиони за изграждането й! Логиката е проста – тези хора са пропътували хиляди километра и пред тях се изправя някаква тел. Ами най-естественото е да я преодолеят някак си – ще я режат ли, ще я заобикалят ли, ако трябва ще я прехвърчат, но те ще продължат напред. Нашите политици какво очакваха? Сирийците да се върнат обратно в Сирия ли като видят скъпата бодлива тел? Логичното е да вземат онзи химикал и да смятат. За тези пари щяха да раздадат на всяко сирийско семейство, пожелало статут у нас, един прекрасен имот някъде в обезлюдяващите селища. Те са 1262 (23,7% от всичките 5329 населени места в България) и имат население между 10 и 99 души. По две, по три семейства в такова селище. Не повече и не всички заедно. Проблемът е, че политиците ни не разбират от такава логика за националния интерес. Няма ги 10-те %…

Заповядайте! Не се мъчете през оградата, ами елате на ГКПП-тата. Регистрирайте се както искате! За Турция сте бежанци, но за нас сте си икономически емигранти! Няма значение… Не си давайте парите на трафикантите, ами ги пазете за да се устроите на първо време. Ние взехме един химикал и ви разписахме едни правила, които трябва да спазвате. Ще ви проучим кои сте и откъде идвате. Ще ви прегледаме в какво здравословно състояние сте. Ще ви помогнем да научите нашия език. Подпишете с този химикал, че сте съгласни с условията по пребиваването ви тук. Ако не ви допадат – можете да се върнете вкъщи. Можете да работите; има достатъчно работа за всички. Изучете тукашните традиции и ги уважавайте като ваши! Така и хората ще ви уважават повече. Образовайте си децата, за да не може никой да ги води за носа! И живейте щастливо!

Радикализираните. Думата радикален означава краен, най-силен и действен, засягащ основата на нещата. Тези хора не искат да живеят щастливо сега. Мюсюлмани, които в името на тяхното разбиране за права вяра, са готови на всичко. Оплетени в една млада и заблуждаваща религия. Християнството е минало вече по този път. Докато преди се е говорило „Око за две, зъб за чене“, в сегашно време призивите към миряните са: смирение, разкаяние, прошка, неотмъщаване и т. н. Твърде далечни неща за радикално ислямизираните наши гости. За тях величието е да станеш мъченик за вярата. Това е насаждано в съзнанието им. И когато бягаш от Сирия с рани по краката, като ти хвърлят един здрав бой в Турция, като те оберат в България, като те подритват два месеца на една граница в един студ и накрая като ти откажат право на престой, когато вече си стъпал в заветната страна, не ти остава нищо друго освен да се прочуеш като мъченик за вярата като завлечеш със себе си още 20-30 невинни души, за които си мислиш, че ще ти служат на оня свят. Добрата новина е, че такива бежанци са твърде малко. Голяма част от бежанците в Германия са подписали с точния химикал какво са длъжни да правят и какво да НЕ правят. Лошата новина е, че никой не знае на кой по някакъв повод ще му писне от нещо и ще реши да се направи на мъченик.

Изводите. Те са повече от ясни, но не за нас, а за немците. Тези хора отново доказаха себе си, като се спретнаха бързо в зависимост от новата ситуация. Най-старото правило в природата е, че който се е приспособил, само той е оцелял. Та и немците използваха правилния химикал и написаха кратко, точно и ясно кое как да бъде в новата ситуация. Затова и от дълги години те са оцеляли като еталон по практичност. Нашите политици още се лутат по кой закон да направят това, по кое постановление да направят онова, ама то не е ли отменено вече, ама не е ли по-добре да не се занимаваме с тия бежанци, за да нямаме проблеми … Нямат никакъв химикал, за да напишат нещо ново! А на нас, обикновените българи, не ни остава друго освен да следим по телевизиите какво става с бежанците по чужбината. Явно в България не е интересно.

Сигурно Ви е направило впечатление, че химикалът фигурираше честичко в тази статия. Така е, и той се казва Желание.

Leave a Reply

Tyxo брояч Valid XHTML 1.0 Transitional